pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Saturday, February 6, 2010

don't let banana fruit two times!


semalam pegi tengok cite adnan sempit....huhuhu

secare summarynye, its a very simple plotted love story tentang seorang mat despatch (adnan sempit) neh yang sangat suke dengan boss die...

seperti biase lah, kalo dah mat despatch nak kat boss tak ke macam mat jenin dengan labu2nye tuh? tapi disebabkan beberape sebab, si boss neh terpakse gak r terjebak dalam hidup si adnan neh..n then ade pihak ke3 yang nak profit dari boss neh interfere, adnan ngan boss gado...and then things happen lagi and then dorg baek smule...that's all about it...

its a funny story and cite yang sangat senang nak faham and i should say very pedictable...ape yang saye suke sangat tentang cite neh is adnan tuh yang melakonkan watak die dengan sangat effective...sume body language and facial expression die sangat kena and sgt real...tak nampak tipu langsung...that's what makes the movie berkesan...and then along pon yang sangat real in making people laugh with his crazy gestures...despite ape yang saye dah ckp kat atas, pade sy, its an honest acting from the actors..jarang nak dapat tgk actors berlakon dengan ikhlas..the objective of this story is to educate people that bukan sume mat rempit neh jahat...and all we need to do is reach out for them....

kalo korang sume tak tengok lagi, bole la tgk cepat2....
i may not do justice in describing the story..kang tak mencabar plak korang nak tgk kan...so aku jes boleh recommend sesangat je r...
susah kalo tgk aku soh org tgk cite melayu sebab theres only a handful of malay movies yang aku dah tgk...and yang aku tgk tuh pon yang betol2 aku scrutiny r sebelum aku tgk...actualy adnan neh pon aku tanak tgk tapi kene pakse gak, so layan jela kan...naseb baek berbaloi...huhu...so sile r tgk, kalo korang neh peminat cite yang relax2 and easy going, korang tak nyesal r...tapi kalo suke cite rempit ganas2 yang ade unsur2 lucah sume tuh, well, baek r korang takyah tgk kan....buat rugi duet plak...
hahahaha

GO ADNAN!!!!!!!!!

4 comments:

zara said...

ko tgh tahan berak ke picture baru atas tuh? hahaha

beyl said...

bengong..tak penah plak aku tgk org tahan berak camtuh..ko neh dok negare mane ha? hahaha

LeYnA @_@ said...

haha...best2 citer nih..
dah tgk jgk.....
klaka,,cian kat boss dy asik jatoh tergolek naek motor ngan adnan tuh.....

beyl said...

yerp3...sgt menarik and adnan tuh sgt garang yet klakar gile...owh bos die tuh padan la muke...sape soh sombong sangat...

HIT2 me...