pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Thursday, July 29, 2010

love story...

korang rase kisah cinta korang cane??
macam biase2?
macam dalam fairyland?
ataw macam dalam novel?
kalo macam dalam novel, novel apekah ia?
novel sedeyh?
novel romantik?
novel happy?
novel harry potter?
atau macam kartun?

ataw korang rase, typical je...sorang laki jumpe sorg pempuan...
balas2 sms...
tetibe terjatuh cinte...tataw kenape jadik macam tuh...
pastuh dating berkali2
lalu kawen...?

kisah cinte aku sangat macam novel...
novel ketagori sdeyh gile babeng yang pade hakikatnye belum berkesudahan lagi...
yang hakikatnye tataw ape kesudahannye...
kalo korg taw konfem korang nak bwat movie ke drama ke ape ke...
tapi aku takmo cite ah kat sni...
biar ku simpan dihati....

yang menariknye tadi aku jumpe sorang manusia yang mempunyai kisah cinta yang sangat maha dasat same macam dalam novel sdeyh gile babeng juge...
almost macam aku...tapi tak macam aku...
aku sampai nak nanges2 dengar kesah die...siyes bertukar suare aku kot...
kisah cinta si suami kepade isteri
kisah cinta si anak kepade ayah
kisah benci si anak kepade emak
kisah cinta si lelaki dengan perempuan yang bukan miliknye
kisah si emak dan ayah yang kesal tak mampu membahagiakan si anak...
kisah si emak dan ayah yang kecewa sbb terlalu mengikut adat sampai memakan hidup si anak...
kisah cinta dan benci antara ahli masyarakat, antara sesame agama, bangsa...

banyak yang boleh diungkapkan dalam kisah hidup si pakcik berusia 50-an neh...
betape life sangat tidak adil kepade die tapi tuhan kurniakan anak2 yang sangat2 jarang die jumpe tapi sangat2 menyayangi die...

semoge beliau terus tabah mengharungi hidup dan semoga si anak terus setia disamping sang ayah...

3 comments:

putri nur amira elisya said...

erm...just nk berkongsi..sy punyer cinta nk kate novel..mesti die sad ending...tp sy nk cuba garap die jd happyly ever after...itu pun jika sinar ru sudi menenami sy di hujungnya..ape pendpt cik tentg menyintai seorg yg jauh ttp menyayangi seorg yg dekat krn yg jauh??? terpakse mungkin

beyl said...

cinta tuh kan rase hati...something yang tak boleh dipakse (sure da dengar ayat neh berulang2 kali..kan?) kalo boleh bercinta dan dicintai semula oleh orang yang jao, takkan nak yang memakse diri mencintai orang yang dekat hanye kerane die dekat?? unless, orang yang jao tuh menolak atau diri tak sanggup nak sambung long distance relationship, so baru carik yang dekat kan? tu pon kalo hati boleh menerime yang dekat tu..
terpulangla..
orang kate, kalo syang, kite perjuangkan sayang tuh kan?

putri nur amira elisya said...

well...btol kate cik beyl...tp hidup ni complicated...kita xtau risiko keputusan yg kita amik...yg jauh cinta hati..yg dekat penawar duka....tdk kupinta tuk dia kembali..tdk juga ku sggp tgglkan yg ada... kate org..lau cinta..tgglkan la ia..jika ia kembali...itulah cinta sejati...

HIT2 me...