pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Sunday, March 28, 2010

puding pink puff epal..sape nak buat tajuk movie?

weekend neh best gak r ok


selepas semalam yang sangat mengarut apabile telah berjaye membuat pudding karamel kaler pink yg rase stroberi (YE DIE ADE RASE OK...pening gile rase macam ubat tapi texture die sangat menarik and rase macam asek nak kulum walopun pening)..pastuh pukul 1 am kene heret pegi umah banglo zahir tgk bola...aku rase life aku mase tuh hanyela satu mimpi sebab in the end, aku siyes tataw ape yang berlaku kat sane...tetibe aku bangun turun tangge 5 tingkat-hilang-bangun balek ntk panjat tangge 5 tgkat...huk

bangun lambat nak mapos...tido pakai jeans lagi ok...
so bangun je buat brekfes...
prepare lunch which is roasted chicken, boiled potato and carrot dengan roti, epal..bungkus2...

nak gi mane??

haa....

pukul 1 ktorg pegi swimming kat pullman...pergh aku buat 10 lap x 50m oke....tanpa henti mase lap tuh r...tapi abeh satu lap benti lame gile kot bagi jantung aku bertenang sat...kire neh adelah satu pemecahan rekod oleh aku! yeahhh...

sampai pukul 2 pas takley nak rase kaki da, ktorg pon pegi kat tepi tasik tuh...tgk org maen waterski..ade world waterski punye pertandingan...mase aku sampai ade sorg budak pempuan kecik neh umo 6 taun punye turn...gile r, belum skolah lagi kot da maen mende tuh...bile aku dengar deejay tuh berceloteh, aku dapat tau yang permainan neh memerlukan kekuatan muscle yg melampau sebab nak resist bot yang tarik tuh kalo tak memang ko terbaring r atas tasik tuh macam takyah bertanding kot....die kate sape maen mende tuh memang penampar die power ar...so aku usha budak tuh, alahai, kemetot and kurus kering macam malnutrition tapi diela pemenang ntk kategori kanak2 mengalahkan budak2 yang umo 9 taun kot...gile macho siot...
AKU NAK MAEN MENATANG TUH GAK!!
nehla pemenangnye...kecik je kan..?

tape2...nanti aku ade duet aku belajar ok...

so disebabkan tournament itu, make banyakla kemah2 ntk makan didirikan..oleh itu, memudahkan ktorg buat port piknik ktorg...kekeke
make dengan itu, secare rasminye, sos cili aku sampai kat pullman siot!!!!!!!

hahahahah

oh2..botol pink pon same jugak

dasat gile sos cili aku

balek2 aku mule buat puff apple plak...
heh
senang gile ok
tapi mase lipat2 mende tuh aku rase macam nak baling2 je pastri tuh sampai lenyek biar padan muke die tapi kalo camtuh padan muke aku plak r kan...hadoi..lembik nak mapos pastuh punyela payah nak lekatkan die...dalam net kate lekat gune garpu tapi aku rase kalo gune gigi pon tade jadik pape...last2 aku cubit2 je ujung die sampai terlekat...nak je lipat cam karipap tapi aku tak reti plak r kan ngan mende lembik camtuh...however, pas bakar perghh..lawa siot!!!!!!!!!

and rase die..heaven in love okkk

i mean, aku bukan suke pon apple puff tapi yg neh mmg perfect habeh ces tak manis sgt and tak masam sangat...macam kat kedai salunye rase cam die taruk jem je dalam tuh...kekeke pasneh takyah beli kat mcd je kalo aku ade kesabaran nak melayan tepung pastri tuh..hoh

malam neh...D'ONE STEAKKK!!!!!!
weee ade org blanje mmg beest r...ehehehe
jangan jeles ok...

(OKE CAMNE NGAN DIET AKU NEH?????)

p/s: kepade kengakwan aku, wat say u guys if kite buat masak2 and makan2 besar2 and ramai2 lagi nak tak?? huhu

4 comments:

haridan said...

NAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK :)

beyl said...

hehehe nak yg mane? apple puff tuh ke pudding yg kaler pink tuh?

roi said...

mesti la nak apple puff. dan nak buat makan2 walaupun kene masak2 dulu sebelum tu, huhu...

beyl said...

kalo ade lagi sok bole r..hehehe...makan2 nga pk week mane free nak buat..

HIT2 me...