pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Saturday, March 13, 2010

baked potato, sausage, mushroom and corn frittata

woh..memandainye aku modify mende alah ni...anyhow, actually mende neh jes potato ngan sausage/chicken ham...ngan cheese tapi memandangkan aku tade cheese tuh so aku bwat gune ape yang aku ade dalam peti ais tuhla kan...iaitulah seperti yang ade pade tajuk post ini...cane nak bwat? senang je, bak kate roi, campak2 je sume...hehehehe

okes sebenarnye all you need is:
  1. potato yang da parut/hiris halus2 dalam 4 bijik,
  2. sausage yang da hiris sukati banyak mane,
  3. tomato potong dadu sebijik,
  4. bawang besar hiris 2 bijik,
  5. telur 4 bijik kene pukul
  6. mushroom tiram carik2 kan...takpon pakai jela pape mushroom..takpon tade pon tape
  7. daun sup/parsley kalo ade...mine tade pon jalan je...hahaha
  8. jagung tin neh optional je..bohla banyak mane nak
  9. garam secukup rase
  10. cheese parut kalo ade...
  11. oven dah preheat 180degree ngan loyang yang dah disapu butter
so ape nak bwat? campur sume mende dalam loyang uh, tenyeh2 seket bagi mampat cam bwat kek tuh. kalo ade lebey cheese tabur atas kek tu...pastuh masuk dalam oven 180 degree selame 40 minit..siap!

bole makan ngan sos cili or mayo...

nak taruk gambar tapi sebab aku tak reti bab2 deko makanan neh so takmo r taruk...cam huduh je tapi sedap oke! rase cam topping pizza tapi tade tepung die tuh...oke itu sgt underestimate rase die ye sebab rase die laen dari tuh..mungkin cam begedil yang tak goreng kot cez banyak kentang...anyhow, sangat lazat berkrim...

kalo nak tengok cane rupe die bole la tgk kat myresipi.com k...kat ctula saye cilok resipi neh..

wokeh..ciao

4 comments:

weeee.... said...

sedap wooooo............

haridan said...

mcm roi je yg comment tuh.sedap gilerrrrrr nak! ;p

beyl said...

err...aku tak reti nak teka plak r nad...hehehehehe....sdap la da nak abeh neh...huk9...try r bwat weyh...

roi said...

err komen di atas itu bukan saya. harap maklum. walau bagaimanapun saya berbangga kerana nama saya ada diselitkan dalam entri ini. hehe...

HIT2 me...