pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Friday, December 18, 2009

bila hati disakiti...

benci tu datang balek...
kali neh tambah dengan menyampah..
tambah dengan rase nak jadik killer..
...
kenape aku biar semua neh jadik?
kenape aku tak lari awal2 dulu?
skrg aku da nyesal yang teramat...
aku tak pernah bahagia..
aku cume gembire untuk seketike...
mungkin org akan kate sekurang2nya ko gembire..
tak penah rase sdey...
tp hakikatnye skrg aku lagi rela bersedih dari gembire kejap pastuh sdey balek..
sdey bukan calang2 sdey...
....
ne bukan tempat aku...
aku nak sgt someone take me away...
lepaskan aku dari cengkaman tekanan emosi yang membunuh ni..
aku dah tak betah melawan kesengsaraan ni...
aku da bosan
da benci
da menyampah
sakit hati
sakit jiwa




12 comments:

kawan said...

hmm..takde ungkapan lain selain sabar, dan terus bersabar.
disamping berdoa dan memohon pada Tuhan supaya segalanya menjadi baik.
pasti ada jalan penyelesaian.
setiap dugaan Allah itu pasti ada hikmah nya.
InsyaAllah.

beyl said...

kawan: inshaallah...terime kaseh atas peringatan~

arenip said...

hah..bile aku dah kaya nanti..aku bawak ko lari ok?ko nak gi mane?cakap jer..

zara said...

sakit jiwa dah? nak lari kemana? ward psychiatry?

hamba Allah said...

setiap yg berlaku ada hikmahnya...Allah lakukan sesautu ada sebabnya...mungkin kita lupa padaNya dalam kita sibuk dengan urusan dunia..atau mungkin ada pengajaran daripada peristiwa yg kdg2 kita terlepas pandang dan terus ego dgn diri sendiri

beyl said...

arenip: okk..bagus gak idea gile ko tuh..hoh

zara: nak jugak masuk wad psy..mungkin aman sik

beyl said...

hamba ALLAH: boleh ek kite ego dengan diri sendiri...

hamba Allah said...

:-P..fikir-fikirkan...;-)wallahualam

faRhaNA sHaFIe said...

makcik...jgnla asyik emosi je...tu petanda nak suh cpt2 dpt baby tuh...ehehehe...

beyl said...

kak paa: ekelennn...ade je idea korang nak soh sy beranak awal kan...cis3...neh dok dua org dok gado manjang..cube tambah sorg lagi, kang maen tarik2 tangan plak...baby, ikot mama!!!...baby, pegi tumbuk papa!!!..hhahhaahaa haru tak?

hamba Allah said...

jgn terlalu beremosi dgn tanah...
syaitan akan terus menambah api kemarahan....

beyl said...

lbey baek beremosi dengan tanah dari tak beremosi langsung... =)

HIT2 me...