pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Tuesday, March 22, 2011

ilmu baru

geram tgk gambar2 light painting member aku...
macam lukisan komik atas kehidupan yang real..huhu..
disebabkan semangat inkuiri yang sangat membare, make aku pon teruslaa mengoogle dan ber u-tube pasal light painting punye tutorial..siryes kalolaa aku ade semangat inkuiri yang hebat macam neh untuk study aku, kan ke bagus? hahahahahha

most of the tutorial yg aku tengok gune kamera DSLR...tapi sebab aku tak mampu lagi nak beli bende tuh, make aku pon try jelaa gune camera murahan aku yang mahal gak tuh..ahaks..
godek punye godek, tadela plak setting untuk shutter speed...either tade, atau aku tak taw pon mane nak carik yang sebenarnye...tapi itu sume tak mampu melawan semangat aku yang merah menyale neh lalu aku tibai jela ape yang ade kat situ..ahaks..
die jadiklaa sikit2, tapi at least aku dapat idea cemane nak buatnye bile aku dapat camera ape saje pon yang boleh control die punye shutter speed..hahahhaha...ade banyak gambar, tapi aku taruk ni satu jelah...
memang aku bercita2 nak beli satu DSLR bile da keja nanti so mase tuh, aku nak amek gambar macho-macho kat dalam operation theatre, style tak? ahaks

sebab takde torch light or LED light, aku pakai jelaa lampu henpon..hahahah

4 comments:

faRhaNA sHaFIe said...

pentorch kan ade....pakai yg tu jela =)

beyl said...

hahahaha...betol2 tapi pentorch dok dalam labcoat..ahaks

putri nur amira elisya said...

style giler beb..sebenarnye..lau nk berkarya..tak perlu dslr pom..kamera handfon pom boleh...ahakk

beyl said...

memang bole pon cik mira oi..masalahnye, nak melukis di angin yang tak sempat kalo pakai camera biase..die jadik yang macam kat gambar tuh jela...

HIT2 me...