pEnUnGgU pUaKa wAyAnG~

Sunday, January 31, 2010

bosan~

  1. bosan dengan kesah artis yang tak abeh2...come on la korg...org da nak separuh mati kat luar sane sebab tak dapat makan, yang korang plak kecoh ngn artis tuh gaduh sane sini sebab bende bangang..
  2. bosan dengan masalah sosial yang tak penah berkesudahan..semua org ckp macam2 nak ubah semua neh, buat movie yang ade kaitan ngan masalah sosial, buat ceramah bla3 tp tak dapat mengubah ape2....bosan gak aku dengan diri sndrik sbb tataw ape nak buat dgn org2 sosial neh...baby kene buang makin banyak, takot plak kang isu mak2 kene buang menjadik2...nauzubillah...saye syg mak2 saye!!!!!!!
  3. bosan dengan politician sedunia yang busuk...org neh kutuk org tuh, org tuh kutuk org neh...pastuh tetibe nak berdamai, pastuh tetibe bergaduh balek..pastuh hapak tak jalan..bertelagah tak sudah jugak...tuh belum campur org2 yang korup...
  4. bosan tengok yang kaya makin kaya, yang miskin makin miskin....kenape pemimpin tanak jadik macam org2 zaman nabi dlu yang sanggup hdup same taraf dengan rakyat asalkan rakyat senang? ape seronok ke pegang duit bebyk tapi tataw nak buat ape? ape best ke berfoye2 tapi rakyat sendiri merempat kat tepi jalan?
  5. bosan dengan traffic jam yang tak berkesudahan......
  6. bosan dengan mase yang tak penah cukup padahal sehari da bagi 24 jam...kenape tak cukup jugak??
  7. bosan dengan isu2 yang dibangkitkan oleh rakyat malaysia yang manje sesgt...asek nak soh org len buangkan sampah, yang ko pegi buat sampah pastuh campak merate2 tuh ape kehalnye? pastuh bile area umah dah berterabur busuk, mule r tuding2 jari kat org laen sebab tak buat keje...tidakkah kite berfikir, mungkin sampah tuh tade situ kalo kite tak buat..kadang2 all we need is jes the feeling of taking responsibilities...sile sedar, mungkin banyak lagi isu yang lebih perlu untuk di amek tau (seperti isu nak membantu org2 susah dapat medical support yang mantap)...
  8. bosan dengan movie2 cintan kat TV yang kadang2 tak logik dan tak masuk akal...cubela buat movie laen weyh...
  9. bosan tgk bile org2 atasan buat bende2 yang mereka rase bagus untuk sume org tanpa mengambil kire kate2 dan pendapat org bawahan yang sebenarnye akan menjalankan keje2 itu...last2 matlamat tak tercapai pon walaupon matlamat itu sgt mulia
  10. bosan dengan spare tyre neh.....kalo jual kat mudah.com ade org nak beli tak??? huhu...ok, mungkin bukan spare tyre keta ye if u noe wat i mean....
  11. bosan menapak 5 tgkat tp badan tak ringan2....haihhh~
  12. bosan tgk baju dalam almari....same je haa..takley ke baju tuh berubah2, tadela aku bosan sgt tgk..nak beli tade duet plak r kan...
  13. bosan dengan diri sendirik yang sedang bosannnnn~~
sekian, celoteh ku yang sengal...

2 comments:

Shawa said...

saya sgt setuju dengan number 4,8,9...buhsan buhsan buhsan...muahaha
ckap bleyla apa pun takley nak buat ~ ngehehe

beyl said...

taw tape...nak ckp lelebey kene tgkap masuk ISA plak kang..sesaje je..hahahahha

HIT2 me...